Begonnen aan een cursus van Piet van Rijsingen. Volgens de folder leren we het volgende:
De cursus druiventeelt en wijn maken behandelt alle aspecten van de wijnbouw in Nederland: de snoei, leidsystemen, loofwandbeheer, druivenrassen (ook tafeldruiven) ziekten, rijping, oogst en de vinificatie. Ook het proeven van wijn en het herkennen van fouten komt aan bod.
De theorie gaat hand in hand met de praktijk. De werkzaamheden gedurende het seizoen worden uitgebreid behandeld en in de wijngaard geoefend. Zo leer je de kneepjes van het wijnbouwvak.

Na de cursus ben je in staat om:
• Zelfstandig een wijngaard aan te leggen en te onderhouden;
• Een keuze te maken uit de beschikbare druivenrassen en onderstammen;
• De kwaliteit van de oogst te beoordelen en te optimaliseren;
• Ziektebeelden te herkennen en te behandelen;
• Zelf wijn te maken en de smaak kunnen beoordelen.