Alweer een nieuwe app op de markt! Dit keer om je voor te bereiden op de wijnexamens SWEN 1 en 2: Wijntrainer. De mede-eigenaar van Crystal-Games, die de app heeft ontwikkeld, was aan het studeren voor het SWEN 2 examen en wilde oefenvragen maken. Er bleek echter maar een beperkt aantal vragen beschikbaar. Hierdoor ontstond het idee een applicatie te maken die overal geopend kan worden, zodat je overal kunt oefenen voor het examen.

Je kunt zelf kiezen waarin je wilt oefenen: de kenmerken van druivenrassen, de ligging van verschillende wijnstreken of alles door elkaar. De Wijntrainer is zo geprogrammeerd dat er talloze vragen zijn en je nagenoeg  nooit dezelfde vragen zult krijgen. Tevens krijg ja na het beantwoorden van de vraag direct te zien of de vraag goed of fout beantwoord is.

De Wijntrainer bestaat niet alleen uit meerkeuze vragen, ook kun je wijntopografie oefenen door op landkaarten aan te geven waar een bepaald gebied ligt.   Je kunt de app starten en sluiten wanneer je wilt;  je hoeft daar niet een bepaald aantal vragen voor te beantwoorden. Als je de applicatie afsluit, start hij de volgende keer waar je gebleven bent.

Meer informatie op  wijntrainer Bron: www.wijnblog.nl