De Nederlandse Wijnfeesten vinden weer plaats, ditmaal in het weekend van 28 tot 30 september a.s. in het centrum van Groesbeek. De Dorpsstraat, het Dorpsplein, de Kerkstraat en het Marktplein aan de Spoorlaan worden ditmaal afgesloten om voor de festiviteiten plaats te maken.

De wijnmarkt en de wijngaarden die meedoen aan de open dag zijn op zaterdag en zondag gratis te bezoeken. Kijk voor de laatste nieuwtjes op de website van de Nederlandse Wijnfeesten

Vrienden van de Wijnfeesten kunnen proeven en genieten van vele voordelen. Vriend worden kost maar een kleine € 7,= voor twee dagen, proeven kost € 1,= per proefmaatje. Deze prijzen gelden voor de wijnmarkt èn de wijngaarden. Voor dit geld hoef je het niet te laten en heb je een fantastisch weekend.

De pendeldienst, die bezoekers op zaterdag en zondag van het centrum naar de wijngaarden brengt en vice versa, is gratis voor Vrienden van de Wijnfeesten.
In het kader van de Nederlandse wijnweek zijn er verschillende wijngaarden te bezoeken (Zoals Van Ditshuizen en Klein Amerika) en is er volop muziek. Kortom, het wordt een gezellige boel.
Alles op een rijtje:
– De toegang tot de wijnmarkt is gratis. Voor het proeven dient u echter Vriend van de Wijnfeesten te worden. Dit kost €7,= incl. proefglas, gebruik pendeldienst, gratis lot waarmee u kans maakt op een wijnreis, gratis Groesbeekse WIJNfietsroute, een wijntas etc. Het 2012-proefglas kunt u beide dagen gebruiken. Het is niet toegestaan uw eigen glas te gebruiken.
– Indien u een wijnworkshop boekt dan bent u daarmee tevens Vriend van de Wijnfeesten en ontvangt o.a. het speciale proefglas. Totaalprijs €18,=
– Toegang 80′s & 90′s party dit op zaterdag 29 september plaats zal vinden bedraagt €7,50 in de voorverkoop en €10,00 als je het kaartje bij de zaal koopt.
– Kosten voor het All-inclusive Muziekfestival op vrijdag 28 september zijn €54,=.
– Het heerlijke Champagnebrunch op zondag is compleet verzorgd voor een bedrag van €66,= p.p.

Kortom is er zoveel te doen dat het bijna niet op te noemen is. Het is een must voor de liefhebber van goede wijnen maar ook voor mensen die gewoon een leuk weekend willen hebben.

Bron: www.wijngekken.nl