Aanvullend op de jaarlijkse Wijnalmanak, de beste wijnen onder €10,- in de vorm van een papieren gids, zijn er vanaf nu digitale Wijnalmanak magazines verkrijgbaar. Het Wijnalmanak Magazine gaat door waar de papieren gids ophoudt. Naast extra (ster)wijnadviezen lees je in de verschillende nummers alles over het kopen, kiezen en drinken van wijn. Ook krijg je recepten bij de diverse wijnen. En via de Wijnalmanak Web Academy leer je via interactieve filmpjes alles over etiketten en het proeven en bewaren van wijn.

Magazine 1 Trends in de wijnwereld
Wijn is een van de oudste ‘uitvindingen’ die er zijn, maar blijft toch heel trendgevoelig. Het ene jaar gaan ‘we’ massaal aan de Grüner Veltliner, terwijl het volgende jaar Vinho Verde weer in de spotlights staat. Veel van die golfbewegingen zijn een gevolg van marketing of van hypes.

Dit nummer gaat over trends in de breedste zin: ‘nieuwe’ wijnlanden, ‘nieuwe’ wijndrinkers, ‘nieuwe’ druivensoorten, ‘nieuwe’ technieken. Het woord ‘nieuw’ staat met opzet tussen aanhalingstekens, want vaak betreft het toch een geval van oude wijn in nieuwe zakken. Dat goede wijn door steeds meer mensen wordt gewaardeerd, kun je ook zien als een trend, maar liever spreken we in dit geval van een opwaartse beweging!

Ook de wijnen die in dit nummer worden besproken, zijn ‘hot’. Ze komen uit populaire wijnlanden of zijn gemaakt van herontdekte druiven. Sommige zijn biologisch of hebben een lager alcoholpercentage dan andere. En al deze wijnen zijn nog niet in de ‘papieren’ Wijnalmanak besproken!

Magazine 2 Herfst
Wat drink je waarbij, maar vooral ook, wanneer? Natuurlijk hangt je keuze ook af van je persoonlijke smaak, maar daar kom je altijd uit, zeker met behulp van de Wijnalmanak. Maar wat zijn prettige wijnen voor als het buiten vroeger donker is en als de wind koud en guur wordt? Wat zijn, kortom, echte herfstwijnen? in dit magazine worden wijnen besproken die wat meer bieden, die lekker stevig zijn, met veel smaak. Stoere wijnen die troost kunnen bieden op regenachtige dagen. Het zijn vooral rode wijnen.

Het gaat in dit nummer over de Beaujolais, de late oogst en wijntherapieën, maar er staat ook een gesprek in met een wijnmaker, voor wie de herfst de meest opwindende tijd.

Bron: www.wijnkronieken.nl