In dit 10 vragen interview richten wij de schijnwerpers op Wijngaard Hesselink uit de Achterhoek, van wie wij al enkele wijnen hebben geproefd.

Wie bent u en welke wijngaard vertegenwoordigt u?
Gerhard Ensing > Wijngaard Hesselink www.wijngaardhesselink.nl
Lid Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers.

Waar is uw wijngaard gevestigd en sinds wanneer bent u al bezig?
Winterswijk > Achterhoek 2004 aangeplant.

Hoe groot is uw wijngaard en hoeveel bezoekers ontvangt u (ongeveer) per jaar?
3,5 – 4 Ha Geen idee? Ergens tussen de 3000 en 8000, laten we zeggen 5000.


Met welke druivensoorten werkt u en wat voor soorten wijn maakt u?
Regent, Pinotin, Solaris, Johanniter, Riesel,
VB91-26-5, VB91-26-4, Fruhburgunder, Nero, Rondo en Salome.
Wit, rosé, rood, grappa en champenoise.

 

Kunt u iets specifieks vertellen over het vinificatieproces in uw wijnmakerij?
Moderne Sutter pers 3,5 tons comp. gestuurde Tuchpresse(kwaliteit)
Samenwerkingsverband: Verenigde Achterhoekse Wijnbouwers.
Begeleiding door oenoloog uit Duitsland.
Nieuwe kelder, schoon, haccp waardig. Het vinificatieproces gaat volgens een door ons samen met wageningen opgesteld handboek!

 

Wat is uw best verkochte wijn?
Solaris en Regent denk ik, trouwens Weerkomm’n rosé ook een groot succes!

 

Welke wijn- of wijngebied heeft uw eigen voorkeur en waarom?
Italië, krachtige wijnen en het gebied trekt me!

 

Waar bent u in uw wijnbedrijf het meeste trots op?
De mooie wijngaard (kwalitatief zeer goede druiven) en terras.
Tevens de ligging in de nabijheid van de kalksteengroeve met daarbij de geschiktheid van de bodem en omgeving voor druiventeelt.


Wat zou u in de toekomst willen veranderen binnen uw bedrijf?
Uitbreiding in proefruimtes (meer arrangementen,meer bezoekers)

Welke collega(’s) wijnmakerij(en) in Nederland/België) zou u terug willen zien in de 10 vragen van….?
Dat laat ik aan jullie over!

Ed

Bron: www.wijngekken.nl