Spanje heeft Cava; Duitsland heeft Sekt, Frankrijk heeft Cremant en Italië heeft Prosecco en nu heeft Nederland zijn Parel. Het Betuws Wijndomein presenteert zondag 3 juni de eerste Bubbel uit de Betuwe.

Iedereen is zondag 3 juni welkom tussen 13.00 uur en 19.00 uur om de Parel te komen proeven. Er is muziek en er zijn kinderactiviteiten. Ook is er een grote culinaire markt met proeverij van kazen, broden, tapas, quiches, gedroogde worsten & vers fruit.


Linge Parel
De Linge Parel past in de bijzondere historie van dit wijndomein, dat staat voor: innovatief, kwaliteit en lef. Het Betuws Wijndomein werkt ambachtelijk en duurzaam, met respect voor mens en dier, en dat proeft men in hun wijnen. Uniek is dat alle wijnen op het Betuws Wijndomein zelf worden gemaakt. Hiervoor is een moderne kelder ingericht. Hierdoor kunnen de hoogwaardige druiven op een goede manier verwerkt worden. Behoud van alle goede fruitaroma’s en druif-eigen smaken is hierdoor mogelijk.

De wijnen van het Betuws Wijndomein zijn al meerdere malen onderscheiden met diverse gouden, zilveren en bronzen medailles tijdens internationale en nationale wijnkeuringen. De wijnen zijn uiteraard op het domein te verkrijgen. Maar ze zijn door het hele land te proeven bij de betere wijnwinkel, wijnbar maar ook kunt u hem proeven in een groot aantal restaurants, waaronder verscheidene met een Michelin ster.

Betuws Wijndomein
Het Betuws Wijndomein is van de eerste bedrijven in de Betuwe die zich professioneel bezig houdt met de teelt, verwerking en afzet van druiven en wijn. Het Betuws Wijndomein is, met haar 6 hectare (ruim 16.000 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland. De wijnbouw in Nederland is groeiende; er is inmiddels zo’n 250 hectare wijnbouw aangeplant. Dit is verdeeld over ca 175 wijngaarden. Voor lezingen, workshops of zelfs voor een lunch of diner tussen de druiven is men welkom. Er zijn nagenoeg onbeperkte mogelijkheden om nader kennis te maken met het Betuws Wijndomein.

Info: www.betuwswijndomein.nl

Bron: www.stadtiel.nl