Ook dol op rode wijn? Probeer dan eens deze lekkere rode wijn lolly’s! (gevonden op Culy.nl) Is weer eens wat anders…
Nodig:
- 350 ml zoete rode wijn (niet meer dan 18% alcohol)
- 45 ml glucosestroop
- 150 gram suiker
- 30 gram zout
- 12 Lollystokjes
1. Breng in een kleine steelplan de rode wijn aan de kook. Laat de wijn inkoken totdat het ongeveer is terug gebracht tot 80 ml. Dit moet ongeveer 20 tot 25 minuten duren. Verwijder daarna de pan van het vuur en laat het volledig afkoelen.
2. Voeg in een middelgrote pan de suiker, glucosestroop, zout en de wijn. Zet een snoep thermometer vast aan de zijkant van de pan en breng het geheel aan de kook op matig vuur. Roer het tussendoor goed door, zodat alle suiker korrels zijn opgelost. Kook dan het mengsel, tot de thermometer ongeveer 150 graden aangeeft.
3. Haal het van het vuur en giet het mengsel in de ingevette lolly vorm. (Als het goed is wordt dit mengsel snel hard, dus giet het er snel in!)
4. Plaats de lollystokjes in de lolly’s. Draai ze in de lolly totdat deze goed vast zitten.
5. Laat de lolly’s volledig uitharden. Het beste is als je een dagje wacht. Dus heb geduld!
Heb je geen lolly vorm? Geen nood, je kan ook een siliconen bakmat gebruiken of bakpapier. Maak dan schijven met behulp van een lepel op de mat of het papier.
Bron: www.culy.nl