Vandaag verscheen een handzaam en mooi vormgegeven boekje over het combineren van wijn en gerechten. Auteurs zijn Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven, eigenaren van webwinkel Vindict. In Smaakstof. De magie tussen wijn en gerecht in 4 x 25 tipsgeven ze je 100 toegankelijke tips over het combineren van een lekkere wijn bij een meestal gewone maaltijd.

Ik citeer de omslag: ‘Smaakstof brengt je in 4 x 25 tips alles wat je wilt weten over wijn en het combineren van wijn met gerechten. Zo stuw je in een handomdraai de smaakbeleving naar hemelse hoogten.’

De helft van de tips in het boekje gaat inderdaad over het combineren van wijnen en gerechten; de andere helft is van veel algemener aard. Die behandelt het wijnmaakproces (de eerste 25 stuks) en diverse druivenrassen (de tweede 25 tips).

De 100 korte verhaaltjes, ieder van 150 tot 200 woorden, weten in heldere en duidelijke taal de basics over wijn én het combineren van wijn en eten over te brengen. Vooral een jongere doelgroep kan uit deze tips en wetenswaardigheden veel nieuws over wijn leren.

Huib Edixhoven en Evelijn van Heuven, Smaakstof . De magie tussen wijn en gerecht in 4 x 25 tips. Uitgeverij Carrera, isbn 978 90 488 1287 5, prijs € 9,95

Bron: www.wijnblog.nl