De wijn van de wijngaard Hof van Twente worden op een bijzondere manier in het ‘lentezonnetje’ gezet. Met een prijsvraag op het terrein van ‘Food&Wine’. Oftewel een wijn-spijswedstrijd uit de wereld van de Roséwijnen.
Welk voorgerecht past perfect bij Sueterie Rosé?” In de Twentsche Courant lezen we het volgende:

De lente is in het land, de temperaturen stijgen. Echt weer om in de eerste zonnestralen een lekker glas rosé te drinken op het terras. Maar wat eten we daarbij? Dat is de prikkelende opdracht in de wijn-spijswedstrijd van wijngaard Hof van Twente en deze krant: stuur een lekker recept in van een voorgerecht dat perfect past bij de Sueterie Rosé.

Voor wie van lekker eten en drinken houdt, is de prijs om van te watertanden. De inzenders van de drie beste recepten zijn eregast op de presentatie van de nieuwe wijnen van Hof van Twente, op woensdag 9 mei vanaf 16 uur bij theehuis De Karmeliet/restaurant Het Seminar in Zenderen. Zij mogen ook met twee personen aanschuiven bij het afsluitende diner, waarbij alle nieuwe wijnen te proeven zijn, begeleid door passende gerechten.

Om van de drie beste inzenders de echte winnaar te bepalen, maakt de brigade van Het Seminar op 9 mei de drie winnende voorgerechtjes klaar, de genodigden mogen bij de presentatie stemmen welke wijn-spijscombinatie de beste is. Het mooist passende gerechtje wordt afgedrukt op een label, dat dit hele wijnjaar aan alle flessen De Sueterie Rosé komt te hangen, natuurlijk met de naam van de winnaar. De drie winnaars krijgen ook nog een gezamenlijke rondleiding op de wijngaard en in de moderne wijnmakerij in Bentelo.

,,Als mensen lekker uitgebreid gaan koken, kiezen ze meestal eerst de gerechten uit, en zoeken daar dan de wijnen bij. Het leek ons leuk om het eens om te draaien. Een gerechtje verzinnen dus dat perfect aansluit bij de wijn’’, zegt eigenaar Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente.

De rosé van 2011 is nog niet te koop: de eerste flessen gaan op de wijnpresentatie van 9 mei open. Maar er is wel een beschrijving, die al prijsgeeft wat er lekker bij zou smaken. De Sueterie Rosé is een heldere, zalmkleurige rosé. Ze heeft aroma’s van fris rood zomerfruit: framboos, kers en appel en heel licht wat kruidigs (citroengras, foelie). De smaak is zachtdroog en frisfruitig (denk aan appel, bes, rood zomerfruit) met lichte tannines (als in witte thee).

Wijn en spijs kunnen elkaar echt een beetje optillen, zoals twee partners in de liefde. Verzin dus een gerechtje dat de smaken in de rosé versterkt of aanvult, en omgekeerd. Alle inzendingen moeten voorgerechten zijn, zodat de jury ook echt eerlijk kan vergelijken. De jury bestaat uit de bekende wijnschrijver Hubrecht Duijker, SVH- Meestergastheer Said Maher (mede-eigenaar Het Seminar), Ilse Visscher van wijngaard Hof van Twente en culinair redacteur Frederike Krommendijk van deze krant.

Inzenden kan tot en met 4 april.

Bron en inschrijfformulier: www.tctubantia.nl