Supermarkt, slijterij en wijnspeciaalzaak van het jaar bekend

De verschijning van de Wijnalmanak 2013, dit jaar samengesteld zonder Cuno van ‘t Hoff door het team van wijntijdschrift Perswijn, werd afgelopen vrijdag begeleid met een zwaar ronkend persbericht. In afgezwakte vorm luidt het aldus:

“Een professioneel proefteam onder leiding van experts Ronald en Sjoerd de Groot heeft de afgelopen maanden wijnen geproefd en beoordeeld waarbij alleen de aller-lekkerste, meest bijzondere, opvallend verrassende en deze-mag-je-niet-missen wijnen zijn geselecteerd voor vermelding in de Wijnalmanak 2013, De beste wijnen tot 10 euro.

De Wijnalmanak bevat een wijnselectie van 1000 wijnen die er écht toe doen [aldus het persbericht], compleet met leesbare en typerende beschrijvingen, een foto van de fles bij elke sterwijn en een overzichtelijke categorisatie. Je ziet in één oogopslag herkomst, prijscategorie, druivenras, wijnhuis en verkooppunt van de betreffende wijn. De Wijnalmanak is al 23 jaar een autoriteit onder de Nederlandse wijnkoopgidsen en een goed hulpmiddel in de zoektocht naar lekkere wijn. Elke wijnliefhebber kan daarnaast het hele jaar op de hoogte blijven van actuele informatie over de lekkerste wijnen via het digitale Wijnalmanak magazine. Er verschijnen 8 edities met circa 80 extra wijnbeschrijvingen per nummer, ingedeeld in thema’s zoals Trends, Wijn & Liefde en Biowijnen. Verkrijgbaar in de Apple Kiosk en Google Play. Dit najaar verschijnt de Wijnalmanak 2013 ook als iPhone app.”

Winnaars Wijnalmanak awards 2013
Uit alle proefresultaten van de Wijnalmanak 2013 De beste wijnen tot 10 euro zijn drie partijen naar voren gekomen die zich met recht de beste mogen noemen binnen hun specialisatie.

  • Supermarkt van het Jaar: Albert Heijn
  • Slijterij van het Jaar: Dirck III
  • Wijnspeciaalzaak van het Jaar: Les Généreux

Bron: www.wijnkronieken.nl