Het was dan wel geen vrijdag de 13e, maar het had het evengoed kunnen zijn. De rode wijn was lekker uit gegist, dus hevelen en op rust zetten. Na een volle mandfles van 20 liter weg gezet te hebben meen ik wat te zien lekken … Snel weer terug zetten op tafel en dan hoor je een doffe krak en begint de fles aan alle kanten te spuiten, als een wijnfontein.

Snel emmers er onder, andere mandfles pakken, hevelslang er in en pompen of verzuipen. Toch nog aardig wat weten te redden denk je dan, maar als je tenslotte de 2e mandfles optilt hoor je “krak” en ja hoor, de rest van de liters rode wijn stromen ook over de vloer. Twee mandflessen kapot! Hoe is dat nu mogelijk?

De lucht is heftig, in de centimeters wijnplas vallen mijn zilte tranen niet op. De volgende uren is het dweilen en dweilen terwijl links en rechts de rode kleur in houten delen trekt. Het duurt een paar uur voordat alles weer acceptabel droog en wijnvrij is. De lucht blijft en hier en daar ook de rode kleur. Als ik muizen onder de vloer heb dan zijn die de rest van de dag bezopen.

Uiteindelijk kan ik de “lekwijn” nog redden, dus wellicht kan ik volgend voorjaar nog een beetje proeven hoe geweldig lekker deze wijn had kunnen worden. (Snik…)