Wine-by-the-pouchDe zomer van 2014 staat in het teken van een nieuwe revolutie op de Nederlandse wijnmarkt. Na eerder succes in Zuid-Afrika introduceert Atlantique Wines dit jaar de Sauvignon Blanc 6|7, gebotteld in een fraai vormgegeven wijnpouch. Al in 2010 werd al eens geprobeerd deze verpakkingsvorm te introduceren, maar dat werd toen geen succes, mede door toch nog wat praktijkproblemen met de verpakking.

Wat is de Wine pouch?
De Wine pouch is een stazak, gemaakt van een voedselgeschikt laminaat met uistekende barrière-eigenschappen. De Wine pouch is uitermate geschikt als verpakking voor dranken en vloeistoffen, waarbij de gebruiker met het gemakkelijke tapsysteem, zijn glas kan vullen met de gewenste hoeveelheid. De verpakking is ook geschikt voor alcoholische dranken tot een alcoholpercentage van 70%.

Waarom de Wine pouch?
De Wine pouch is een innovatieve en opvallende verpakking met uitstekende gebruikseigenschappen. De verpakking is zowel in de retail als in de horeca toe te passen. Daarnaast scoort de verpakking erg hoog als het gaat om sustainability en milieuvriendelijkheid. Denk hierbij aan minder opslag, vervoer en energiekosten. Daarnaast is de Wine pouch gemaakt van minder grondstoffen en is geheel te recyclen.

Eerder maakte de wijndrinker al kennis met een kunstkurk en schroefdop, nu is het de beurt aan de duurzame pouch. Nieuw in Nederland, in Zuid-Afrika is deze praktische wijnzak al een ongekend succes.